Bilder från verksamheten på V97.

(nedan kan du kolla in bilder på bland annat alla olika gäster som varit på plats i V97-studion)

 

Tårtutdelning ännu en gång!! Det var torsdag och vecka 38 när Peter och Jörgen begav sig till Täby närsjukhus och träffade på 4 trevliga tjejer. Så här löd nomineringen:

Skriver till er då jag skulle vilja att ni kom på besök med er som det ser ut fantastiska tårta.
Varför jag tycker att just vi skulle få äran att mumsa tårta beror på att vi är ett mycket glatt gäng som jobbar här på täby röntgen som verkligen gör allt för våra patienter!

Alla våra patienter går här ifrån med ett leende och säger TACK för att ni är så trevliga och SNABBA!

Vi ger 110% till alla så nu tycker jag att vi är värld en liten tårta. Håller du inte med!?

Vi finns på Täby När sjukhus på plan 4.

Kram från Sofie, Anna, Eva och Kina


Mer bilder på gäster längre ned samt på bildsidan.

 

Brukar du få V97s nyhetsbrev i mailboxen?

Japp ... du som vill ligga steget före och få en information om vad som är på gång i V97 kan anmäla dig på vår lista och i fortsättningen få mail från oss. Nyhetsbrevet skickas ut sporadiskt när vi har samlat ihop information eller har något särskilt att berätta och, vill vi gärna påpeka, i mån av tid.
Skicka ett mail till nyhetsbrev@v97.se för att hamna på vår lista!

 

Vi vill ha fler gäster i studion under Morgonshowen!

Vet du något om vad som händer i Vallentuna eller någon av våra norra grannkommuner?
Då uppskattar vi mycket om du meddelar oss så att vi kan få information och kanske en intervju med någon glad initiativtagare till händelsen.

 

Maila oss här!

de allra senaste bilderna på gäster och annat som hänt i V97. Fler bilder hittar du på Bildsidan

Vecka 36 var det dags igen, Tårtan skulle levereras till någon som blivit nominerad av er lyssnare. Denna gång gick den till Ing-gull som jobbar som skolassisten på Karlbergsskolan.

Så här löd nomineringen:

Hej,jag skulle vilja att Ing-gull på Karlbergsskolan får veckans mumma,hon arbetar som skolassistent.  

 

Ing-gull jobbar mellan åtta och fyra

flitig är hon som en liten myra.

Arbetet går som en dans

Hon klarar det med glans.

Alltid vänlig och snäll,

Man hör aldrig något gnäll.

Hon har koll på allt som rör sig,

Blir hon hungrig kommer hon till mig.

 

Kramar från Gunilla i köket

Under söndagen så hade vi på V97 tillsammans med tidningen Vallentuna Nya lotteriförsäljning på Lions Flyg och Motordag. I morgonshowen på V97 hade vi under tisdagen dragning av vinnarna i detta lotteri.

Vinnarna är: Rödvit lott (polkagris) nummer 199 som vinner en James Bond Bilbana. Rosa lott, nummer 22 vinner en Gear & Kap såg. Guldfärgad lott, nummer 27 vinner en Radiostyrd Båt Sea Ray

Vecka 35 och torsdag, då var det dags för tårtutdelning som vanligt. Denna gång gick tårtan till Jenny och Elin på Videgårdens förskola. Så här löd nomineringen:

"Jag skulle vilja nominera mina underbara kollegor på Videgårdens Förskola, avdelning röd. Jenny Lundkvist och Elin Samuelsson är två 20-åriga tjejer som arbetar med mig och snart 13 st barn mellan 1-3 år. De är så duktiga och får barnen att utvecklas och de visar att de älskar alla barn och att de trivs med sitt jobb! De är värd vartenda tårtbit"

Hälsningar Anza (Ann-Louise) Lundkvist

 

Bagarna på Coop Extra gjorde som vanligt ett kanonjobb med Veckans Tårta :-)

Vecka 34 och torsdag, ja då blev det som vanligt tårtutdelning i V97:s morgonshow. Peter och Jörgen tog med denna skapelse till personalen och de som jobbar på Miva.

Anledningen till att just dom fick mumman var för att de hållit ordning och städat Kragsta station så fin under sommmaren. Nomineringen stog Vallentuna kommun för med Maria Rydell i spetsen.

Kragsta station blev fint städad under sommaren, hmmm hur gör man en bra tårta då tänkte nog bagarna på Coop Extras bageri. Så när geniknölarna gnuggats en del blev det denna skapelse som föreställer Roslagsbanan! så klart :-) (om det nu är någon som undrar)

Onsdag den 24:e augusti fick vi besök i V97:s morgonshow av Stefan och Sofie från Lindö Hotell. . I februari börjades bygget av hotellet och det står nu klart bredvid Lindö Parks restaurang. Vi fick veta en massa om deras planer med både hotellet och restaurangen. Läs mer här www.lindohotell

Vecka 34 inleddes med ett besök av Annika Skog som representerar Johannebergskuskarna. Hon berättade om tävlingar som kommer hållas i helgen 27-28 augusti vid Johannebergs slott. läs mer på denna hemsida www.johannesbergskuskarna.dinstudio

Susanne Eriksson gästade V97:s morgonshow måndag den 15:e augusti. Hon berättade bland annat att hon har en lunchkonsert i Vallentuna kyrka på onsdag den 17:e augusti klockan 12.00

Vecka 32 och torsdag, ja då var det återigen dags för oss på V97 att leverera veckans tårta. Och denna vecka var det Eva Janson som fick ta emot den.

Så här löd nomineringen:

Hej jag heter Anna Jansson och vill nominera min mamma (Eva Jansson) därför att jag tycker hon är helt fantastisk som mamma, hon ställer alltid upp och hjälper alltid till med allt:)
och hon är verkligen världens snällaste. Förra våren hände det något tragiskt i vår familj då jag och min bror förlorade vår pappa helt oväntat och jag tycker min mamma var ett stort stöd för mig och min bror, hon fanns där för oss därför tycker jag hon ska få veckans tårta :-)
 
mvh

Anna jansson

Tisdag den 9:e augusti fick vi celebert besök på V97. Simtjejerna Rebecca Ejdervik och Michelle Coleman var på besök och berättade om sina insatser och hur det var på Sim-VM i Shanghai. Rebecca gick t ex mycket imponerande till final på 50 meter bröstsim.

Anna och Therese kom förbi V97:s morgonshow den 8:e augusti. Dom berättade om en stor händelse som äger rum i Veda i helgen. Augustidressyren. Vill du veta mer, kolla in på denna hemsida: www.vrk

Vecka 25 gick mumman till personalen på Norrskenets förskola i Vallentuna. Så här löd nomineringen:

"Hej vi är några föräldrar som vill nominera världens bästa förskole-fröknar. Nämligen personalen på Norrskenets förskola. Vi vill tacka Er för allt fint ni gör för våra barn. Trygga och glada lämnar vi dagligen våra barn till Er. Och Ni ger dem toppen dagar. Ni hittar på så mycket roligt med dem. Går till skogen, åker på utflykter till bondgårdar etc. Gör massa pyssel med dem. Och ÅKER TILL SKANSEN!!! Helt fantastiskt bra tycker vi att våra barn har haft det på Norrskenets förkola. Men nu är det några barn som blivit så stora att de ska flytta upp till skolan till hösten. Och innan det sker vill vi tacka Er med veckans mumma. För Ni är fantastiska och det är Ni som gör Norrskenets förkola till världens bästa förskola. Tack och Kram från "Uggle-föräldrarna" 

Vecka 24 och onsdag, ja då var det återigen dags för musiktuben i V97. Denna gång var det Väsbybandet Subtopia som gästade morgonshowen. Bandet bjöd också på livesång i studion. Vill du veta mer om bandet, kolla in här subtopiamusic bandet spelar även på Pub anchor i Stockholm den 29:e juni ifall du vill lyssna in dem live!!

Sara och Denise från Nova kom förbi morgonshowen den 9:e juni för att berätta om avslutningsfest på Nova dagen efter! Fredag den 10:e juni är det allstå stor fest på nova med fest på utanför med sängar bland annat och skön reggeamusik. Inne på Nova kommer det vara annan musik, bland annat house. Så du gör klokt i att ta dig till Nova i morgon, från 19.00 är det fest. Drogfritt så klart och 60 kronor i inträde

Vecka 18 och onsdag, då var det dags för musiktuben igen. Den här gången gästades vi på V97 av Josephine Bengtsberg som berättade om sin musik och även spelade live i studion. Hon är även med i föreställningen Cats här i Vallentuna och berättade om att kan maila till denna adress musikal@tilbble.nu om van vill boka biljetter. Läs mer om Josephine och hennes musik här baby-hurricane

Månadens konstnär på Vallentuna bibliotek är Peter Kreuger. Han gästa V97:s morgonshow den 3:e maj och berättade om sin konst. Kolla in hans konst du också hela maj i foajen på Vallentuna bibliotek.

 

Så ser den ut, Appen som gör att du numer kan lyssna på V97 i din Iphone. Nu kan du alltså lyssna på V97 på tre olika sätt. På klassiska viset på radion på 97,5 Mhz, på internet här på v97.se och nu också genom att ladda ner en app på App store. Fantastiskt va :-) Appen är dessutom gratis!!

 

Onsdag i V97 betyder musiktuben, så också idag den 30:e mars. Bandet Cash var på besök i studion. Dom berättade bland annat hur de startade bandet och bjöd även på livespelning i studion. Vill du veta mer om bandet söker du bara efter Cash på facebook!

30 mars fick vi på V97 besöka av Malin från Swedbank. Idag pratade hon och Håkan om hur det kommer bli i framtiden med kontanter. Kommer vi sluta använda kontanter eller inte. Malin tror att vi nog kommer minska användningen men att kontanterna finns kvar en bra bit till.

 


Bandet Neckles gästade musiktuben i V97 vecka 12. Dom berättade om sin karriär och bjöd även på smakprov av deras musik i V97.

 

Två av killarna från bandet Spectra gästa V97:s morgonshow under fredagen den 11:e mars. Dom berättade om sin musik och bjöd även på ett smakprov. För den som vill kolla in bandet live finns chansen ikväll på Nova. Dom är nämligen ett av banden som deltar i Rockkarusellen som startar 19.00 på Nova. Vill du veta mer om bandet, kolla in här: spectraofficial eller spectraofficial kolla också in deras sida på Facebook, sök bara på Spectra så hittar du bandet.

 

Under torsdagsmorgonen den 10:e mars gästades V97 av Lois från bandet The stockholm Times som spelar på Rockkarusellen på Nova fredag den 11:e mars.

 

 

Onsdag den 2:a mars fick vi besök av Malin från Swedbank. Hon dyker upp med jämna mellanrum för att diskutera med Håkan om olika saker som rör bankärenden. Denna gång handlade det bland annat om lån till hus/bostadrätter.

Onsdag den 2:a mars var det dags för musiktuben igen. Denna gång gästades V97 av Rasmus Bengtsson som spelar contryrock! Han söker även musiker till att bilda band och spela in skiva med. Intressarad? kontakta Rasmus här rasmusbmagnusson@hotmail.com

Fredag den 25 februari fick vi besök av Lochlan och Björn. Lochlan är en utbytesstudent från Australien och han berättade om vilka skillnader det finns mellan Svensk och Australisk skola

 

 

Onsdag betyder musiktuben i V97. 23:e februari var inget undagtag. Då gästade Maria Ehrman och Bengt Mattson V97:s morgonshow. Dom bjöd på sköna toner från nyckelharpa och fiol.

På tisdagen den 22 februari fick vi besök av en hel skolklass med musiker från Ormsta gitarrklass. Dom bjöd även på lite livespelning i studion och direkt ut till alla lyssnare.

Bandet Blues Connection har släppt en ny skiva "En chans till". Uffe och Ove från bandet hälsade på oss här på V97 under fredagens morgonshow. De bjöd oss också på smakrprov från skivan då två låtar spelades. Kolla in bandets hemsida här bluesconnection

 

Pia Bergvall Lunden kom förbi V97:s morgonshow på torsdagen den 17:e februari. Hon berättade om sitt företag och sin konst. Vill du veta mer om Pias konst, kolla in på denna sida: originellaoriginal Här nedanför ser du en av Pias bilder

Onsdagen den 16:e december fick vi besök av Björn Uhrenius i V97:s morgonshow. Han om sin föreläsning som han ska ha på lördag i Vallentunasalen mellan 14-15. Där kommer han att visa bilder och prata om Ormsta, åren mellan 1922-1959

 

Andreas, Agnes och Denise(inte med på bilden) från Nova var på besök i V97:s morgonshow på onsdag den 9:e februari. Dom berättade bland annat om Rockkarusellen som går av stapeln nu på fredag 19.00 på Nova ungdomens hus.

Erik och Ludde blev först ut i Musiktuben när dom gästade V97:s morgonshow på onsdagen den 9:e februari. Dom berättade om sig själva, sina musikkarriärer och dessutom bjöd dom på livespelning i radion. Vill du veta mer om killarna kolla in här: positionoftwo

Evis Persson kom förbi V97:s morgonshow på måndag den 7:e februari. Hon berättade om Vallentuna Gospel-kör som hon sjunger med. Nu på onsdag mellan 19-21 har dom "Öppen kör" i Åbybergskyrkan. Där får alla som är intresserade sjunga med i kören. Man söker särskilt efter tenorer.

Måndag den 7:e februari fick vi besök i V97 av Monica Mellsjö från Anhörigföreningen. Nu på onsdag, 18.30 har dom sitt första årsmöte.

För mer information, kontakta Monica 511 780 92

Fredag den 4:e februari fick vi besök av Anne-Marie. Hon jobbar som livscoach både för privatpersoner och företag. Hon berättade bland annat om sin resa till Borneo och hur hon blev självlärd när det gäller att köra båt. Ingenting är omöjligt bara man har viljan säger Anne-Marie. Vill du komma i kontkakt med henne maila: annemarie@annemariefordej.se eller ring: 08-512 404 91

Måndag den 31:a januari fick vi besök av Thore Flygel från Rotary, han berättade vad som händer inom Rotary just nu.

Thore utlyste även en tävling där man kan vinna biljetter till Armémuseét. Frågan lyder: Vilket år var slaget vid Svensksund mellan Sverige och Ryssland. Kan du svaret? maila då till v97@v97.se

Måndag den 31:a januari var Charlotta från Kulturförvaltningen återigen på plats i studion för att berätta lite om vad som händer kommande två veckor i Vallentuna.

Torsdagen den 27:e januari fick vi på V97 besök av Janitta. Hon berättade om sitt nya företag där hon lär sina kunder att laga thaimat. Vill du också lära dig det, kontakta då Janitta på detta nummer: 073-510 10 04

 

Fredag den 21:a januari fick vi besök i V97:s morgonshow av Lois & Macke, två killar som håller på med Hip Hop. I kväll är det Hip Hop jam på Nova ungdomens hus. Det börjar 20.00 och Lois och Macke uppträder 21.00

 

Fredrik Oregård gästade oss på fredag den 21:a september. Han berättade bland annat om sin konst. Han har t ex gjort karikatyrer på alla partiledare i Sverige. Vill du veta mer, koll in på: www.svenskakonstnarer

På fredagen den 14:e januari fick vi besök av företaget JP Thai, ett nystartat företag på Mörbyvägen 28 i Vallentuna. Dom berättade om sin verksamhet men även om den stora invigningen som äger rum 29:e januari. Det startar 10.00 med munkar från Buddharama Tempel, ceremonin avslutas med att munkarna äter lunch 11.00 och sen får alla gäster prova på olika maträtter. Vill du komma i kontakt med butiken, ring 511 710 60

Måndag den 10:e januari drog vi åter igen morgonshowen i V97. Vi hade direkt musikaliska besökare i studion. Det var bandet Baby Hurricane and the blowups som bjöd på lite livespelning i studion och dessutom berättade dom att det blir spelning för bandet på Nova Ungdomens hus nu på fredag den 15:e januari, 19.30 med fritt inträde.

Torsdagen den 16:e december och vi fick besök i V97:s morgonshow av Gro och Louise. Två tjejer som växt upp med dyslexi och som numera åker runt i olika skolor och föreläser om problemen dom upplevt genom åren men också vad man kan göra för att hjälpa personer med dyslexi. Vill du komma i kontakt med tjejerna, maila till: mountdyslexiuf@hotmail.com

Onsdag den 15:e december fick vi besök av Timo Ekholm. Han berättade om finska vinterkriget och fortsättningskriget som båda pågick mellan åren 39-44 och att han själv var en av många barn som på den tiden kom till Sverige. Han berättade också om sin bok som handlar bland annat om denna tid, boken heter Krigsbarn 40

Luciamorgon och finbesök i V97:s morgonshow. Vi fick besök av Vallentunas luciatåg som bjöd oss på skönsång :-)

Luciafirande på Ormstaskolan. V97 var självklart på plats och gjorde intervjuer och tog bilder.

På måndagen den 13:e december fick vi besök av Anna Lodenius-Sjödin från Kulturskolan. Hon berättade lite vad som är på gång för kulturskolan den närmaste tiden.

Hip Hop i V97 hör inte till vanligheterna. Men fredagen den 10:e december fick vi besök av killarna i Ny Epok. Dom berättade lite om sina karriärer och att dom dessutom uppträder live på Vallentuna Gästgiveri på lördag den 11:e december. Vill du veta mer om bandet och killarna. Kolla in denna sida: nolimitstudios.blogspot.com eller dessa båda hemsidor som är under konstruktion: www.basement-ent.com www.nyepok.com

VALLENTUNAS LUCIA 2010

Elvira valdes till Vallentunas Lucia 2010!! Torsdag den 9:e november gästade hon V97:s morgonshow för att berätta om det här. Missade du att lyssna i morse? Då har du chansen även senare på dagen, både 15.35 & 19.35 kör vi repriser på inslaget med Elvira (obs cirkatider)

 

Patrick, Kalle och Jakob från Ungt företagande i Vallentuna startade i september företaget Bredd Underwear. Dom var på plats i V97:s studio i morgonshowen den 8:e december för att bland annat berätta att dom står på tuna torg och säljer sina kalsonger den 4:e advent. Dessutom har dom tillsammans med bland annat Järnia dragit igån en tävling på deras hemsida, var med och tävla du också och vinn fina priser. Kolla in här breddunderwear

Måndagen den 6:e december skapades det ett pepparkakshus i V97:s morgonshow. Peter och Jörgen var hjärnorna bakom denna underbara skapelse som nu ska vara med och tävla om Vallentunas finaste pepparkakshus på Vallentuna bibliotek. Passa på att göra ditt hus också, du kan lämna in det på Vallentuna bibliotek tisdag den 7:e december mellan 14-20.

Koncentrerad Peter i arbete.

Fin bild i vattenbrynet :-)

Koncentrerad Jörgen

Nästan klart med radionamnet på taket :-)

Huset klart!!!

3:e december hade vi besök i V97 av Ungt företagande, några elever som startat ett företag som heter Godisvagnen. För att läsa mer om det här, gå in på www.godisvagnen

Nu har du chansen att vinna ett sällskapsspel. Två lyckliga vinnare kommer få varsitt spel om ni kan svara rätt på denna fråga: Mannen som skapade det klassiska spelet Monopol kommer från denna stad i USA, vilken? Ledtråd: en av gatorna i den staden heter Boardwalk . Maila ditt svar till v97@v97.se

Som utlovat under Morgonshowen Fredag den 3 december: Länken till Electric Markim Orchestra på FaceBook!

Jesper Almen kom förbi V97:s morgonshow den 2:a december och berättade om olika sällskapsspel. Bland annat ett spel som man med hjälp av tankeversksamhet ska förflytta en boll med hjälp av en fläkt. Mycket avancerat och Jörgen fick testa det med blandat resultat :-)


25:e november fick vi besök av Madeleine från Optimo Miva. Hon berättade om julmarknaden som äger rum nu i helgen ute i Angarn. Det är Optima Miva och Kom i tryck som anordnar denna julmarknad där du kan köpa massa bra saker inför julen. Julmarknaden är öppet lördag och söndag 10-14 och det kommer att vara skyltat så du hittar från Okvista-rondellen.

 

Två av tjejerna i bandet Rubella, Josefine och Emma gästade V97:s morgonshow på onsdag den 24:e november, dom berättade lite om hur det går med bandet och deras inspelning av sin demo som dom ju vann i V97:s tävling musiktube sist det begav sig. Dessutom berättade dom om ett arrangemang på Nova om säkert sex som dom är med och anordnar den 10:e december, förutom föreläsningar blir det minger och konsert med två andra band plus Rubella själva.

Onsdagen den 24:e november fick vi beösk av Sofia som är Luciakandidat nummer 7.

Luciakandidat nummer 6, Emmie gästade V97:s morgonshow på tisdagen den 23 november

Vecka 47 och måndag, då gästades vi av Luciakandidat 5, Ellen. Hon berättade bland annat om sin stora dröm att bli musikalstjärna. En ny Helen Sjöholm månne?

 

Luciakandidat 3, Elvira gästade V97:s morgonshow torsdagen den 18:e november.

Morgonshowen i V97 gästas just nu av luciakandidaterna i Vallentuna. 17:e november fick vi besök av kandidat 2 Elin. Som bland annat berättade om att hon har delvis växt upp i Dubai och Saudiarabien och hur det var.

Onsdag vecka 46 fick vi besök av Jenny Blomberg som just mottagit ett gesällbrev i konstvävnad. Gesällbrev är ett bevis på avlagt gesällprov inom ett hantverksyrke. Jenny berättade mer om detta i morgonshowen i V97. Kolla också noga in bilden som ju verkligen visar skönheten och odjuret :-)

Kolla in Jennys hemsida här www.jennyblomberg

 

Torsdag den 4:e november fick vi besök av Joackim och Andreas från bandet Joakim & Kompaniet. Dom berättade hur bandet kom till och att dom nästa fredag, 12:e november har releasefest för sin nya platta "Under alla himlar". Platsen för festen är på klubben Alcazar på David bagares gata klockan 20.00 - 02.00. Inträdet kostar 100 kronor, men då får du också bandets nya platta.

Läs mer om bandet på nån av dessa adresser: www.jzkompaniet eller joackimzwahlen

Kolla även in deras facebookgrupp "Joackim Zwahlen & Kompaniet.

Maila till Joackim här: joackim.zwahlen@hotmail.com

Rockgruppen Hysterica gästade V97:s morgonshow på fredan vecka 43. Dom berättade bland annat om sin skiva, bjöd på smakprov av några låtar och berättade också lite om framtiden för bandet.

Rose-Marie från det nystartade företaget SLITAGE besökte V97:s morgonshow på torsdag den 28:e oktober. Slitage säljer yrkeskläder som inte bara är funktionella utan riktigt snygga. Vill du veta mer om företaget, kolla in härwww.slitage

I morgonshowen har ni lyssnare flera gånger hört Peter och Håkan tala om vår svenska världsmästarinna i boxning, Mikaela Laurén. Så här ser hon ut och nu på lördag den 30:e oktober går hon upp i ringen i Rostock, Tyskland för att ta ytterligare en världsmästartitel. Läs mer om Mikaela här: www.newsweden

På torsdag morgon den 21:a oktober fick besök av 4 killar som just nu håller på med ett företag som heter Breddunderwear. Det här gör dom på Vallentuna Gymnasium i Ung företagsamhet. Vill du läsa mer om företaget, gå in på www.breddunderwear maila även till kontakt@breddunderwear.se så har du chansen att vinna en speciel modekalsong för killar. Lämna ditt nummer och din adress så är du med i tävlingen.

Onsdag den 20:e oktober fick vi besök av Christer Ärnhage i V97:s morgonshow. Han är ordförande i Vallentuna Civilförsvarsförening, han berättade mer om det och speciellt om en utbildning som börjar på måndag den 25:e november. Där får du lära dig bland annat krishantering och hjärt & lungräddning. Intresserad? 19.00 i Vallentuna gymnasiums matsal är det som gäller. Kontakta Christer om du har frågor: christer.arnhage@gmail.com

Tisdag den 19:e oktober hade vi besök av Andreas Simoncic från Vallentuna. Han hade en väldigt intressant sak att berätta, det är nämligen så att det ska bli nystart av järnmalmsgruvan i Grängesberg.  1989 las gruvdriften ner pga bristande efterfrågan på järnmalm men Andreas och några till har nu i flera år lett ett projekt som kommer innebära att det återigen bryts malm i gruvan. Läs mer här www.grangesberg.com

Carl, Fredrik och William kom förbi V97 på torsdagens morgon den 14:e oktober. Dom berättade om Vallentuna hockeys skridskoskola. Varje söndag klockan 8.00 är alla barn som kan stå på ett par skridskor varmt välkommen till Vallentuna ishall.

Torsdag den 14:e oktober kom Martin Persson på besök till morgonshowen här på V97. Martin är ny ansvarig för verksamheten på Nova ungdomens hus. Han berättade om det och olika planer och händelser i framtiden, dessutom berättade han också hur det gått tidigare för honom i tjänsten som ungdomsamordnare i Vallentuna kommun.


På onsdag den 6 oktober fick V97:s morgonshow besök av Annika Eklöf, hon berättade om konståkning, både om sin egen karriär men också att hon numera är tränare här i Vallentuna inom konståkningen. Annika berättade även om skridskoskolan och att det blir öppet hus nästa helg:


Lördag den 16/10 11:00-13:00
Söndag den 17/10 9:00-11:00

Nu kör vi igång Musiktuben igen!


På höstfestens scen tillkännagav vi inte bara förra omgångens vinnare, tjejrockbandet Rubella, utan också att vi nu drar igång nästa omgång av Musiktuben.
Anmäl dig och / eller ditt band på musiktuben@v97.se ...

 

Fredag den 24:e september fick Håkan i morgonshowen besök av Eila Pöllänen. Hon berättade bland annat om sin skiva, som är den tredje i raden och sjungs på karelska, ett språk som förra året blev ett officiellt minoritetsspråk i Finland. Hon berättade även att hon ska uppträda i Pingstkyrkans café här i Vallentuna i morgon lördag 14-17.

Så här tacksamma blev eleverna från Ekebyskolan över besöket på V97. Vi som jobbar på V97 är självklart jätteglada över denna hälsning och vill gärna dela den med våra lyssnare!!

Nu på lördag den 25:e september är det Hälsomässa i Täby, därför fick vi idag måndag besök av Inger och Mia som berättade mer om det här evenemnanget. Det kommer blir föreläsningar, prova på behandlingar och mycket annat smått och gott. Kolla in mer information här: www.kinesiologifokus.se

Måndag den 20:e september fick vi besök av kanske framtida radiomedarbetare!! 5 elever från Ekebyskolan fick denna dag besöka V97:s studio och kolla in hur den funkar på en radiostation.

Anneli Sviden kom på besök onsdag den 15:e september. Hon är ansvarig för Klubb Cosmos på Nova på tisdag kvällar och berättade för V97:s lyssnare om deras verksamhet. Vill du komma i kontakt med Anneli, gå då in på denna sida www.vallentuna.se/fritid och klicka dig vidare till fritid för funktionshindrade.

Kommunfulmäktige kan hållas även i historiska miljöer. Det visades under senaste kommunfulmäktige som hölls vid Arkils tingstad. Socialdemokraten Jaana Tilles står vid micken och övriga kommunpolitiker lyssnar engagerat.

Musikunderhållning bjöds det också på där i Arkils tingsdad under Kommunfulmäktige

Örjan Lid, Vallentunas kommunalråd kom upp till radion fredag den 3:e september med en alldeles färsk nyhet. Han berättade att det nu är klart att det ska bygga några hundra hyresrätter i bostadsområdet Kristineberg.

3:e september fick vi på V97 besök av Emma Staffansdotter som varit med om att starta Nattknappen, en organisation som tar som sin uppgift att du känner dig trygg när du går hem en sen kväll/natt. Du kan helt enkelt ringa Nattknappen om du känner dig otrygg. Numret är 08- 50 44 66 66

Anna och Malin kom förbi V97:s morgonshow den 2:a september för att berätta om sin verksamhet Montebello möbler som numera finns tillgängligt i Vallentuna centrum i Alléhuset.

Tordag den 2:a september fick morgonshowen besök av Ray Idermark, han berättade om kommunfulmäktige den 6:e september som äger rum på en så historisk plats som Arkils tingstad.

Onsdag den 1:a september fick V97:s morgonshow besök av Eva Söderqvist och Bernt. Eva berättade om Vuxenskolan här i Vallentuna och vad man kan göra där och vad dom har för planer i höst. Nu på lördag mellan 11-15 kommer Eva stå utanför biblioteket och informera om Vuxenskolan och Bernt och hans band bjuder på härlig musik.

 

Karin Johansson

När någon man håller kär tar sitt liv kan det vara svårt att veta hur man ska gå vidare med sitt eget liv. Karin Johansson har själv upplevt detta. Då kom hon i kontakt med organisationen SPES, en organisation som hjälper anhöriga till självmordsoffer. Nu jobbar Karin själv för SPES och hjälper andra människor som upplevt ett självmord i sin närhet.

I Spes kan du träffa andra i samma situation och se att det går att överleva fast det inte känns så.

Vill du komma i kontakt med SPES, gå då in på denna hemsida www.spesistockholm.se

På torsdagens morgon kom bandet med det lite annorlunda namnet - "You say france whistle", på besök till V97:s morgonshow. Bandet kommer från Täby och är riktigt eftertraktade på den svenska musikscenen. I sommar ska bandet uppträda bland annat på Peace & Love.

Vill du veta mer om bandet, kolla in här yousayfrance

 

Marika Zetterström var på besök i V97:s morgonshow den 6:e maj. Hon tipsade våra lyssnare hur man vårdar sin trädgård. Det är mycket som ska fixas inför sommaren och det fick vi bra tips på.


Vid Flyg & Motordagen 2009 fick vår producent Jörgen fick åka CramoSprint rally med Peter Hermansson. Bilder från det tillfället kan du se här, och notera gärna den fina rallybilens startnummer - 97,5 ... självklart! • Klicka här

 

Marika Zetterström var på besök i V97:s morgonshow den 6:e maj. Hon tipsade våra lyssnare hur man vårdar sin trädgård. Det är mycket som ska fixas inför sommaren och det fick vi bra tips på.

Torsdag den 6:e maj fick vi besök av Stina Bengs från Frösunda, hon berättade om bland annat om sin singel Bål. Och vi bjöd även på ett smakprov av låten i V97.

Vecka 18 inleddes med ett besök av musikern David Carlsson från Täby. Han släppte en ny platta för ett halvår sedan. Han besökte oss på V97 för att berätta om det här och mycket annat som han sysslar med inom musiken. Bland annat skriver han låtar åt andra artister. Gå in på nån av dessa sidor om du vill läsa mer om vad David sysslar med: www.davidcarlson www.ajamusic www.spiritsound

Torsdag den 29:e april fick vi besök av Ann-Sofie från företaget Body in control. Hon berättade om sitt jobb som massageterapeut.

Kolla in Ann-Sofies företag här www.bodyincontrol

Tisdag 27:e april var Folke Sunesson på plats i V97-studion, han berättade lite om en brandskyddsövning som ska hålla på rosengården den 10:e maj. Vill du veta mer om det här, kontakta Rosengårdens kontor 511 778 74

Måndagen den 26:e april fick V97 besök Härliga Vallentunakören Trifolium som firar sitt  30-årsjubileum i år som kyrko- och hembygdskör.

Dom berättade mer om det här och bjöd även på skönsång. I år sjunger de in våren på Valborgmässoafton och har öppen repetition inför detta  i Orkesta Bygdegård den 26 april kl. 19.00

Fredag den 23:e april fick V97:s morgonshow besök av Ingrid Fuchs. Hon berättade om att idag ska alla skolbarn i Vallentuna bjudas på festlunch, det hör för att fira 2009 års goda studieresultat.

Fredag 23:e april och Peter var på besök med en liten överraskning till Mirre, som ni ser på bilden blev Mirre allt annat än lycklig!

Men skräcken byttes till förtjusning när överraskningen visade sig var små syrsor. Mirre var glad, en liten stund i alla fall....

Sen!!! Kom den verkliga överraskningen, Mirres glädje övergick igen till ren och skär skräck.

Men skam den som ger sig, fobin syntes bruten, i alla fall en stund.....

Ormen rör sig, -Skriker Mirre och Peter får rädda ormen medans Mirre snabbt beger sig på toa!!

Onsdag den 21:a april fick V97 besök av Marie och Denise från tjejgruppen på Nova. Dom berättade om Tjejmässan som går av stapeln nu på Fredag och Lördag nere på Nova. På fredag är det mässa för tjejer mellan 13-20 år från 18.00-23.00 och sen på Lördag då är det för alla åldrar från 10-16.

Lördag 17:e april är det Hälsomässa i Åva gymnasiums matsal i Täby centrum 10-18. Inger och Mia kom förbi V97 på fredagen för att berätta mer om det här. Är du intresserad att läsa mer om det här gå då in på denna sida www.kinesiologifokus du kan också kolla in på www.zoncare

Fantastiska TT Grace gästade V97:s Morgonshow den 16 april och berättade om något alldeles fantastiskt. Gruppen är den första någonsin från Europa som inbjudits till Graceland i USA för att spela under Elvis-veckan ... en vecka i anslutning till årsdagen för Elvis tragiska bortgång den 16 augusti. Till Graceland kommer då tusen och åter tusentals fans för att hylla sin idol och höra hans musik spelas och vårdas av de bästa inom området ... t.ex. sköna TT Grace från Nynäshamn ...
Vi är mycket glada att ha fått tillfälle att önska killarna grattis och lycka till inför uppgiften som säkert kommer att ge dem stora framgångar internationellt.
Vill du veta mer om TT Grace och om var du kan höra dem, förutom i V97, så går du till deras hemsida www.ttgrace.com.


På begäran från lyssnare som ännu grubblar över hur Sigge ser ut - alltså den toklilla hunden som gästat V97 under veckan som gick - lägger vi här in den enda bild vi lyckats ta på Sigge som han är hyfsat nöjd med. Ja, efter lite retusch i Photoshop så dög det åt hundrackaren ...

14:e april, torsdag och besök av Roslagsbälgarna i V97:s morgonshow. Dom bjöd både på musikunderhållning och ett hett tips som gäller söndag den 18:e april. Då spelar nämligen Roslagsbälgarna på Berga teater i Åkersberga klockan 14.00. För att läsa mer om Roslagsbälgarna, gå in här www.roslagsbalgarna

Torsdag den 14:e april fick vi besök i V97 av elever från Tibble Estet. Dom sätter upp en musikal "Jekyl & Hyde" på Tibble teater mellan 22 april och 1 Maj. Förköp av biljetter gör du på musikpunkten i Täby centrum. För bokning och info musikal@tibble.nu

14:e April och tisdag, ja då fick morgonshowen i V97 besök av AnnaKarin. Hon berättade om företaget GoMiddag som hon varit med om att starta. Deras affärsidé går ut på att leverera en matkasse med råvaror och recept. Läs mer om företaget här www.gomiddag

Den 17:e april blir det en fantastisk musikupplevelse i Vallentunasalen, "Att angöra en brygga" - The blue mood trio spelar Monica Zetterlund. En unik musikföreställning om Monica Zetterlund. 12:e april gästade Martin, Tommy och Helen ur The blue mood trio V97:s morgonshow för att berätta mer om det här. Är du sugen på att läsa mer om trion, kolla in på denna sidan www.thebluemoodtrio

För att boka din biljett, gå in här www.ticnet

Fredag den 9:e april fick V97 besök av Johan och Tomas. Dom berättade om hur man gör för att fånga gädda. Dom håller kurser i gäddfiske med en speciell teknik. För att läsa mer och anmäla dig till olika kurser, koll in på: www.jerkbaitacademy.com

17-18 juni ska gäddan i Furusund luras.

På torsdag den 8:e april var det tungt besök i V97:s morgonshow, hårdrocksbanden Skiller och Last View ger sig nu ut på en April-turné runt om i Sverige, det berättade dom mer om i morgonshowen. Först ut på turnén blir Vallentuna. Det drar igång på Fredag den 9:e april på Nova ungdomens hus klockan 19.00. Konserten är drogfri och inträdet kostar 40 kronor

Onsdagen den 31:a mars fick vi besök här på V97 av Ubbe, han kom förbi för att berätta lite om Oakstock festivalen som äger rum den 24:e april på Ekskogens bygdegård.

Några av de aktuella artisterna i år är Dag Vag, Moab och Reloaders. Vill du läsa mer om det här evenemanget, klicka här www.oakstock

Måndag den 29:e mars kom Lennart Rohdin vice ordförande i SL:s styrelse förbi V97:s morgonshow. Han berättade bland annat om planerna att utöka Roslagsbanans sträckning till Arlanda. Vill du veta mer, kolla in på denna sida sl

Miguel kom förbi radion på torsdag morgon 25:e mars. Han berättade om ett evenemang som görs för att samla in pengar till de jordbävningsdrabbade i Chile.

Lördag den 27:e mars kommer det att anordnas underhållning i Ekebyskolan matsal, där serveras även maträtter från Spanien, Chile och Peru. Du har även chansen att lära dig dansa salsa, latinodans och maranga. Alla festligheter börjar 16.00, kan du inte delta men vill ändå bidra till insamlingen, sätt in ditt bidrag på SEB-konto 5277-102 43 57

Peer från Friskis och Svettis i Täby kom förbi V97:s morgonshow 24:e februari. Han berättade om "Spinn of hope" som äger rum den 27:e februari, ett samarbete med Barncancerfonden som genomförs på olika träningsanläggningar i hela Sverige. Vill du deltaga eller ha mer information, koll in här: taby

Tisdag den 23:e mars fick V97 besök av Anna från Kulturskolan, hon berättade om Fröshowen som kommer äga rum på tisdagskvällen på Vallentuna gymnasium.

Fröshow kallas det för att det är kulturskolans nybörjare som sätter upp sin första pjäs. Ikväll kan du njuta av detta både 17.30 & 18.40 på Vallentuna teater i Vallentuna gymnasium.

Vecka 12 och måndag, då fick vi besök i V97 av Anette från Cake & Design, hon berättade bland annat om tårtutställningen (tema 70-tal) som kommer äga rum på lördag

den 27:e mars klockan 10-18. Läs mer om detta och övrig verksamhet på Cake & Design www.cakedesign

Vecka 11 avslutades med ett besök av Theresia och Annika från Energikällan. Dom berättade om ett Energikällan har öppet hus lördag den 20:e mars 11-15 med mingel och tilltugg. Läs mer om Energikällan här www.energikallan

Ikväll torsdag 18:e mars mellan 18.00 och 20.30 är det Rockkonsert i Hjälmstaskolans aula. Ebba, Martin, Natalie och Christoffer kom förbi morgonshowen torsdag morgon och berättade bland annat om sina egna musikkunskaper och vad som väntas under kvällen.

Onsdag den 17:e mars är det teater i Vallentuna Gymnasiums teatersal. Seva, Amanda och Adam kom förbi studion och berättade lite om detta evenemang.

Är du sugen på att gå? Då är det 19.00 som gäller och inträdet kostar 40 kronor för barn och 80 kronor för vuxna och biljetterna köps i dörren.

På onsdagen den 17:e mars snackades det hårdrock på hög nivå i V97:s morgonshow. Viktor och Rickard från bandet Skiller och Jacob från Last View berättade om sin gemensama vårturné som tar sin början i Vallentuna. 9:e april kan ni njuta av dessa två band och många fler på Nova.

V97 gästades måndagen den 15:e mars av David Matscheck som är kvinnofridssamordnare i Vallentuna kommun. Har du några frågor till David, maila david.matscheck@vallentuna.se

Om du själv vill kontakta någon om dina problem ring:

Som kvinna 08 - 768 11 12

Som man 08 - 768 11 17

Måndag den 15:e mars var Leif Johansson på besök i V97:s morgonshow. Han jobbar som organist och spelar varje onsdag i mars månad Lunchmusik i Valllentuna kyrka.

Vill du läsa mer om vad som händer i kyrkan vallentuna

Sven och Marie från Norrortskyrkan gästade V97 på fredag den 12:e mars, dom pratade bland annat om street mission och deras övriga verksamhet i norrortskyrkan. Vill du läsa mer om vad som händer i norrortskyrkan, klicka på denna länk www.norrortskyrkan

 

Månadens konstnär i Vallentuna är Metuge Ekane, han besökte oss på V97 på tisdagen den 9:e mars för att både berätta om sin konst men även om den fantastiska maten som lagas i hans hemland Kamerun. Metuges konst visas hela mars och en vecka in i april i Vallentuna biblioteks foajé. Vill du veta mer om hans konst och framförallt se mer av vad Metuge har gjort, kolla in på hans hemsida www.tugeart.com

 

Det har ju varit mycket snack om den stickade OS-mössan som våra aktiva hade på sig i OS. Nu kommer nästa mössa som det garanterat kommer att bli snack om. Det är Hantverkskorgen här i Vallentuna som stickat en fantastiskt V97-mössa!!

Ny vecka i V97 och måndagen inleddes med ett besök av Linnea och Sara från Lugnett. Ett hälsocenter för kropp och själ. Dom har öppet hus 13-14 mars med gratis träning för alla. Veckan efter kommer dom även ha kampanjer och olika erbjudanden, för mer information, kolla in på www.lugnett.com

Torsdag den 6:e mars besöktes morgonshowen i V97 av Susanne Markebjer, hon berättade om anhörigstöd för missbrukare. Vill du veta mer om det här, kolla in på denna adress: www.oberoende du kan även kolla in på vallentuna kommuns hemsida Anhorigprogram

3:e mars fick vi besök av Denise och Marie från Tjejgruppen nere på Nova

Dom berättade om tjejmässan som kommer hållas 23-24 april på Nova ungdomens hus här i Vallentuna. Där kommer det hända en hel del och du som är intresserad av att veta

mer, ring Pernilla Björklund som är ungdomscoach i Vallentuna kommun, 0739 - 98 24 63. För företag som vill ställa ut på mässan, ring Anna 0735 - 58 11 31

Onsdag den 3:e mars hade vi besök i studion av Martin Ekman och Hanna Boss. Martin har nyss blivit klar med sin debutskiva och på lördag 6:e mars har han realesefest

på Bagpipers Inn på Rörstrandsgatan 21 i Vasastan. Alla är välkomna, insläppet börjar vid 19.00

För att läsa mer om Martin, gå in på www.martinekman.com eller martinekman

V97 hälsade på innan öppning på Systembolaget!!

Varför då kan man fråga sig? Jo det var ju så att butiken i Vallentuna kammade hem 2:a platsen när Systembolaget utsåg årets butik 2009. Jörgen och Mirre passade

självklart på att uppmärksamma detta i radion på måndagen den 1:a mars.

På fredagen den 26:e februari fick vi besök av killarna i Tapedeck, som jobbar med att arrangera Hip Hop fester. Dom berättade bland annat om festen som dom fixat

ikväll på Nova Ungdomens hus. Hip Hop jam heter festen och där kommer det vara bland annat uppträdande av kända hip hop artister och dessutom kommer det att hållas

ett så kallat "Rapbattle". För mer information om Tapedeck och kvällens fest, kolla in på deras egen sidan på Facebook.

Festen på Nova ikväll drar igån 20.30

Arnold Wester från Lionsklubben i Vallentuna passade på fredagen på att berätta om verksamheten och tacka alla Vallentunabor och Vallentunaföretag som hjälpt Lions att hjälpa ... för den som ännu inte hunnit vara med kan vi tipsa om att den lokala klubbens postgirokonto är 647430-8 ... Märk din inbetalning med "Haiti" så blir det dessutom öronmärkt ...

Kim Holmgren var med i Morgonshowen på torsdagen för att berätta om jätte-evenemanget på lördagen - Tölt-tävlingarna på Vallentunasjön ... Ett sextiotal Islandshästar kommer till Vallentuna för att utöva sina speciella gångarter på plogade banor vid Gustavs Udde. Missa inte detta .

Efter många om och men har Vallentuna Tynglyftningsklubb äntligen fått ny

lokaler på Vallentuna Gymnasium, 16:e februari var Kenneth och Janne på plats

i morgonshowen på V97. Är du sugen på att prova på tyngdlyftning? Då är du varmt

välkommen på nybörjarkurs på måndagar klockan 18.00 och Onsdagar 17.00.

Under sportlovsveckan vecka 9 kommer också klubben att ha öppet för nybörjare

varje vardag mellan 12 & 16.


Vallentunas mesta världskändis, Valle - eller Sotarbackens Very Valentino - som han egenligen heter, gästade Morgonshowen på måndagen den 15 februari. Valle har en egen hemsida så klart, på http://www.bullmastiff-valle.se ...


När Birgitta som vanligt köpte en trisslott på pensionsdagen i vintras och började skrapa blottades först en, sedan två och slutligen tre stycken klöverblad ... TRE stycken ... högsta vinsten, alltså! I morgonshowen på måndagen berättade hon för oss hur det kändes och hur det var att sitta i TV 4:s studio och skrapa vidare. Tio tusen kronor i månaden i 25 år blev resultatet. Ett nytt bowlingklot är det första hon skall köpa sig, för Birgitta spelar bowling i två olika lag ...


Claes Svanberg, en av våra stora underhållare och med ett stort och rymligt hjärta, gästade Håkan i Morgonshowen på fredagen den 12 februari. Det blev livligt samspråk kring Claes första 50 år som medlem i olika orkestrar, om hans engagemang för funktionshindrade bl.a. genom önsketimmen som han nu haft i 12 år och om det fortsatta samarbetet med Nina Lizell.


Torsdagen veks nära nog helt till V97s stora semletest 2010. Deltog gjorde, förutom en glad Peter - programledare på V97 - och Håkan, också Roger som driver Lifebutiken och Lili som driver fotobutiken i Vallentuna. Vinnare, även om med knapp marginal eftersom kvaliteten var så jämn, blev Bageri Kardemumma i Täby Kyrkby.
Vill du lyssna på inslagen från testet så kan du göra det här!
Repris del 1 | Repris del 2

 


Margaretha Norrbom från lokalföreningen av Rädda Barnen i Vallentuna berättade i morgonshowen på onsdagen den 10 februari om 50 år av verksamhet, om jubileumet och om hur det skall firas nästa torsdag den 18 februari. Alla är välkomna till Mattiasgården kl. 19.00 då det vankas årsstämma, föredrag och lite firande.


Från arrangörsgruppen kom Lena Nordström och berättade om den stora utställningen - och tävlingen - av katter som äger rum i Rosersberg under lördag och söndag kommande helg, alltså den 13 och 14 februari. Mer information samt vägbeskrivning etc. finns på www.alfakatten.se.


Inger och Monika gästade oss i Morgonshowen och berättade om ett omsorgsinitiativ. Den 22 februari anordnar man ett inspirationsmöte för frivilliga som vill hjälpa till att sätta lite mer guldkant på vardagen för våra gamla och dementa genom att högläsa för dem.
Biblioteket tar emot anmälningar och har betydligt mer information om evenemanget.


Jeanette Peterberg som varannan måndag kommer till oss på V97 och berättar om Kulturvärvaltningens programpunkter ett par veckor framåt. Kulturförvaltningen har program och evenemang för både barn och vuxna inom en massa olika områden. Mer information om detta på kommunens egen hemsida, www.vallentuna.se.


Malin från Montebello möbler, som nu flyttat in i centralorten och fina lokaler i Alléhuset, mitt emot Handelsbanken, besökte oss i Morgonshowen på torsdagen den 4 februari. Malin hade massor att berätta om hur företaget etablerades ute i närheten av Ekskogen och nulyckats få lokal för att kunna flytta närmare sin stora marknad. Mer information om vad de gör får du på www.montebellomobler.se eller på telefon 08-511 700 01.


Per Kjellberg i Morgonshowen torsdagen den 4 februari. Per kommer från jazzklubben Jano som har konsert varje söndag under vår och höst på Täby Park Hotel i Täby. Entusiaster och intresserade hittar mycket mer information och program för våren på www.jano.se eller 08-506 483 00.


På onsdagen besökte Eiman från Nova - Ungomens Hus Morgonshowen och berättade om det senaste evenemanget som ägde rum i lördags, den 30 januari ... PlayMyMusic hade House-fest med ljusshow och inbjuden stjärnjockey: Alexis Morano. Filmade inslag från festen finns att kika på på PlayMyMusic's hemsida som du når genom att klicka här!
Nästa evenemang av liknande slag blir Tapedeck's HipHop-aftom den 26 februari. TapeDeck kommer till V97's Morgonshow samma morgon, alltså den 26 februari, och det ser vi redan fram emot.


På tisdagen den 2 februari hade vi nöjet att få besök av Anna-Lena och Therese. Anna-Lena har nyligen överlåtit sin rörelse, Tuna Slöjd, till Therese och mamma Elisabeth som nu kommer att driva verksamheten vidare under namnet Hantverkskorgen.
Anna-Lena passade på att tacka alla sina kunder genom åren för trevligt umgänge i butiken, hon hann med att driva den i 35 år, och Therese berättade bl.a. om aktiviteter som stickverkstaden på lördagar mellan 11.00 och 15.00. Mer information på hemsidan www.hantverkskorgen.se.


Från Vallentuna Hunddagis gästade oss Jeanette, också på tisdagen, och berättade om tiden under och efter branden då någon satte eld på hennes lokal för verksamheten uppe i Granåsa. Jeanette, som den sanna entrepenör hon är, satte grannar, kunder och vänner i arbete och återupprättade hunddagiset utanför centralorten i stället. I Seneby nära Brottby.
Idag är servicen utökad och man hämtar och lämnar vovvarna nära centrum varje dag för deras, mattes och husses bästa.
Jeanette når du på 070-327 66 50 eller vallentunahunddagis@hotmail.com och hemsidan så klart på www.vallentunahunddagis.se.

 


Ulf Carnby, medarrangör i Krogrännet, besökte oss måndagen den 1 februari. Krogrännet är en drygt tre mil lång skridskosträcka som lockar tusentals åkare, såväl tävlande elitåkare som motions- och nöjesåkare, och går av stapeln söndagen den 7 februari.
Start på Vallentunasjön vid Kyrkviken / Kvarnbadet och sedan åker man Vallentunasjön - Norrviken - Edsviken - Brunnsviken och går i mål vid Stallmästaregården nära Norrtull. På "Stallis" tar man emot åkarna med varm soppa och likaså varm samvaro.
Mer information om evenemanget, tider o.s.v. på www.krogrannet.nu där du också finner information om hur du kan anmäla dig på plats vid starten.


Morgonstudion gästades på fredagen den 29 januari av dessa glada och synnerligen historieintresserade Vallentunabor. Dagen innan hade de dekorerats med medaljer i guld för sina insatser i samband med firandet av Gustav Vasas 500 års jubileum år 1996.
Från vänster på bilden ser du Ulf, Eva och Göran ... Anders, som också fick mottaga en hedrande medalj ur landshövding Per Unckels hand, var tyvärr inte närvarande.
Medaljen, i detta fall Evas, ser du avbildad nedan ...


Torsdagen gästades vi i morgonshowen av bl.a. Zeljka från apoteket i Vallentuna Centrum. Apoteket är ett av c:a 200 som kommer att döpas om till Hjärtat och drivas i privat ägo av företaget med samma namn. Zejlka berättade för oss om vad förändringen kommer att medföra och innebära ...
Undrar du över något kring apoteket, ägarbytet o.s.v. så kan Zeljka nås på zeljka.wallander@apoteket.se eller på telefon 070 247 44 35.


Vittraskolans Annelie Visén svarade glatt ja på vår inbjudan att komma till Morgonshowen och presentera sin skola och dess inriktning. Det gjorde hon på onsdagen den 27 januari. Vill du veta mer om skolan så går du in på deras hemsida genom att klicka här ...

På tisdagen den 26:e januari fick vi besök av Helena Henriksson som är rektor på Vallentuna Gymnasium.
Helena berättade om gymnasiets inriktning på Temainriktat lärande och hade en hels del att berätta om gymnasiets många olika linjer, inte minst de hantverksutbidningar man har.
På torsdagen den 28 januari kl 19.00 står dörarrna öppna på gymnasiet och man bjuder in alla intresserade, såväl kommande elever som föräldrar, till ett öppet hus där man presenterar hela verksamheten.
Ta dig tid och gå dit ... det är jätteintressant!
Mer information om gymnasiet på den egna hemsidan som du kommer till genom att klicka här.

På torsdagen den 20:e januari fick vi besök av grävmaskinisten Tomas Martti.

Han passade på att berätta lite om sitt arbete. Vill du komma i kontakt med

Tomas, maila marttientr@telia.com eller ring 070 - 515 36 11.

Vecka 3 och onsdag i V97 = Musiktuben. Denna dag fick vi besök av Jacob

från bandet Fall of Request som har sin bas i Göteborg, men Jacob är nyinflyttad

här i Vallentuna och försöker nu få tag i ställen att spela på i Stockholmstrakten.

Läs mer om bandet här: fallofrequest

Onsdagen den 20:e januari fick vi besök i V97 av Andreas Westman, han

är ny musikansvarig på Nova, han berättade lite om sitt nya jobb och vad det

innebär men även om vad som händer på Nova i framtiden.

18:e januari, måndag och besök av Anders Olsson, informationsansvarig på

Roslagens Polismästardistrikt som berättade om ett stort drogprojekt som

kommer att på gå i norrort, för att få stopp på droganvändningenredan i ett

tidigt stadium hos våra ungdomar

För mer info: Vallentuna

På måndagen den 18:e januari var också Annika Hellberg på besök i studion,

hon berättade om hur man går tillväga när man gör sitt skolval.

Läs mer om detta skolval.vallentuna

18:e januari och besök av Ormstaskolans rektor Chris Ossmark. Hon

berättade om varför man ska välja Ormstaskolan när föräldrar och elever

gör sitt skolval.

Torsdag den 14:e januari var Terhi Berlin från Socialförvaltningen på plats

i V97:s morgonshow, hon berättade om att nu kan företag och privatpersoner

göra kundval inom hemtjänsten, för att läsa mer om det här gå in på nån av

dessa två adresser:

För privatpersoner. Kundval-i-hemtjansten

För företag: Kundval-inom-hemtjanst

11:e januari var Cindy Jönson på plats i V97:s studio. Hon är Osteopat och har

behandlat hästen som Rotary skänkt till 4H.

www.osteopatkliniken.eu

Jeanette Peterberg från Kulturförvaltningen var på besök i V97:s morgonshow

denna 11:e januari. Hon berättad lite om vad som händer i Vallentuna

de närmaste 2 veckorna.


Onsdagen den 23 December hade V97s Morgonshow sin sista besökare för året.
Nicke Wagemyr berättade om sin nyårsrevy "Nicke Wagemyr - singel" som han
satt upp i hörsalen ovanför Täby bibliotek.
Biljetter till premiären på Nyårsafton, eller senare föreställningar kan köpas på
Musikpunkten i Täby C, eller direkt på www.apolloteatern.se

Vecka 51 avslutades med ett besök av Sten från Rotary. Han berättade om

kampen mot Polio i världen. För mer info www.rotaryhjalper.se

just nu samlas det in pengar till kampen mot polio, var med och bidra du också!

För att hjälpa, sätt in valfritt belopp på postgiro 900140-5 eller bankgiro 900-1405

Kom ihåg att ange polio+Vallentuna på din inbetalning.

Ellinor och Amanda var på besök i V97:s studio på torsdagsmorgonen.

Finbesök alltså från Halmstad. De pratade lite allmänt om Ellinors utbildning

Tjejerna passade även på att hälsa till Saarva, en galen tok från Halmstad.

Sofie Thorin från Centrumföreningen var på besök i morgonshowen den

17:e december, hon berättade om julmarknaden nu på Söndag den fjärde

advent. Vill du besöka julmarknaden så äger den rum mellan 11 & 15.

Vill du komma i kontakt med centrumföreningen, maila

centrumforeningenivallentuna@yahoo.se

Conny från Active gym besökte V97 den 17:e december. Han berättade lite

om sin verksamhet. Vill du veta mer, koll in på www.activegym.se eller

www.ryggoled.se

 

 

På onsdagen den 16:e december var Eva Linders från Arninge Djurklinik

på besök i studion. Hon tipsade om hur vi tar hand om våra husdjur under

jul och nyår med smällare, raketer och annat oväsen.

Vill du veta mer om Arninge Djurklinik, koll in på deras hemsida:

www.arningedjurklinik.se

Här kan du lyssna på intervjuerna med Eva, som handlar om våra husdjurs oro och rädsla för fyrverkerier och annat inför t.ex. nyårsfirandet.
Del 1
Del 2
Del 3

Vecka 51 och Onsdag, vad betyder det? jo, musiktuben. Så även denna dag

då vi fick besök i V97 av bandet Almost famous som berättade lite vilka dom

är och spelad lite musik för V97:s lyssnare. Vill du veta mer om bandet,

kolla in på www.myspace.com/almostfamousmusik

15:e december fick morgonshowen besök av Veronika Azizova, hon ska

delta i SM i konståkning som går av stapeln mellan 16-20 december och

berättade för V97:s lyssnare om detta.

Måndag den 14:e december fick vi besök i V97:s morgonshow av

Eva Söderqvist, hon berättade om en bok hon skrivit "Krigets maskrosbarn"

som handlar om överlevande från andra världskriget.

11:e december dök Vallentunas Luciatåg upp i V97. Dom bjöd på lite skön-

sång och berättade lite om sitt program. Är du intresserad av att veta var och

när du kan lyssna på Luciatåget. Kolla in våran länk uppe till höger här på

hemsidan.

... och så här lät det i radion ... Del 1Del 2

Torsdag den 10:e december fick vi besök av Rotarys president Sten och

Malin Wiman som är ansvarig för 4h-gården i Vallentuna. Dom berättade

lite om Rotarys gåva till 4h-gården, en häst.

Sen fick vi också veta lite mer om vad Rotary sysslar med.

 

Vecka 50 och Onsdag, då var det återigen dags för Musiktuben, den här

gången var det Birds and Words som besökte morgonshowen i V97

vill du veta mer och lyssna på bandet: www.myspace.com/birdsandwordsmusic

 

Barn och Ungdomssamordnaren i Vallentuna kommun, Martin gästade

morgonshowen på tisdagen den 9 december.

Vill du komma i kontakt med Martin: maila martin.persson@vallentuna.se

Fredag den 4:e december kom Kicki och Eva från Hantverkshuset på besök

till V97. Dom berättade om julmarknaden som äger rum på Hantverkshuset

i Lördag och Söndag 5-6 december och kommande helger fram till jul.

Berättade även om Hantverkshusets invigning av nya lokaler på Sommarvägen 27

i morgon Lördag. För att få veta mer, gå in på www.hantverkshuset.org

 

Onsdag den 2:e december fick vi besök i V97:s morgonshow av Linda Hovmark

från kulturskolan som fick årets Holger Hovmark-stipendie.

Holger Hovmark-stipendiet går till en elev som har intresse och engagemang
talang, vilja, nyfikenhet och ett brett perspektiv
linda.hovmark@hotmail.com

Onsdag den 2:e december fick vi även besök i V97:s morgonshow av Felix Boja

från kulturskolan som fick årets Peter Wahlberg-stipendie

Peter Wahlberg-stipendiet går till en elev som verkar i Peter Wahlbergs anda

vilket bl a innebär att man på något sätt har anknytning till Peters ämnesområden

rock/jazz/improvisation

felixboija@hotmail.com

Vecka 49 och onsdag, då var det dags för musiktuben igen.

Ann-Britt Sjödin var på plats och pratade om sin nya skiva

"visor för mig och kanske för dig", släpp 9 december och hon bjöd även

på lite skön sång!!

Vill du komma i kontakt med Ann-Britt, maila annsjodin@hotmail.com

1:a december fick V97:s morgonshow besök av Sofia Ingemarsson, hon har

just släppt sin första platta "Out of control" och passade på att berätta om

det här i V97.

Vill du läsa mer om Sofia, gå in på www.myspace.com/sofiaingemarson eller

www.ziamusic.se

Varannan tisdag kommer Polisen Hans förbi och berättar om vad som händer

i kommunen. Så även idag tisdag den 1:a december. Denna gång pratade

han bland annat om inbrotten på Coop Extra i Vallentuna Centrum.

Arnold Wester som har delad vårdnad om Luciakandidaterna med

föräldrarna kom också förbi på fredagen. Han berättade också lite om

Lions övriga verksamhet. Vill du veta mer, koll in på hemsidan:

www.lionsclub-vallentuna.se

27:e november kom den sista kandidaten tiil Vallentunas Lucia Elin på

besök. Hon är kandidat nummer 11.

Fredag den 27:e november kom Birgitta och Berth förbi och pratade om

att Vallentuna Civilförsvarsförening har öppet hus Lördag 28:e november

mellan 10-15. Vill du läsa mer gå in på vcff.just.nu

Vallentuna folkdansgille firar på Lördag 30-års jubileum. Lennart och Helen

kom förbi V97 och berättade lite om sin verksamhet och vad dom har

att erbjuda. Är du intresserad att få veta mer, gå in på tunagille.se

Även Malin som är Luciakandidat nummer 10 var på torsdagen gäst i

morgonshowen.

Valletunas luciakandidater var återigen på besök i V97:s morgonshow

på torsdags morgon kom nummer 9 Anna

Vecka 48 och även onsdag, ja då vankas det musiktub i V97. Denna gång

var det bandet Last View som var på besök.

Vill du veta mer om bandet, kolla in på myspace.com/lastviewsthlm

Luciakandidaterna i Vallentuna fortsätter att besöka V97:s morghonshow,

på onsdagen var bland annat kandidat 8 Jennie på plats!

Även Amanda var på besök på onsdagsmorgonen. Hon är Luciakandidat

nummer 7

Producent-Jörgen gjorde på tisdagsmorgonen ett action reportage på Bageri

kardemumma i Täby Kyrkby.

Det handlade om att baka 5 lussekatter först. Jonas som är proffesionell

bagare tog helt oväntat hem segern.

Jörgen fick även göra några pepparkakor och inte ens det blev nån succé,

kolla in bilden längre ner och gissa vilka pepparkakor som Jörgen skapat.

Det är väl smaken som räknas tyckte Jörgen!!

24 november hade vi en världsmästare i V97 studion. I fredags på K1 galan

i Stockholm tog nämligen Richard Nordstrand världsmästartiteln i thaiboxning.

Även Maria som är Luciakandidat nummer 6 gästade V97 på tisdag

morgon.

Luciakandidat nummer 5 Jenny var på besök i V97:s morgonshow på tisdagen

Luciakandidat nummer 4 Isabelle gästade V97 på måndagen den 23:e november.

Luciakandidaterna fortsatte på måndagen att besöka V97:s morgonshow

Idag var det kandidat 3 Filippa som var på besök.

Vecka 48 och måndag började med ett besök från sjuksköterskorna

Kim Petsén och Karina Karlsson. Dom informerade V97:s lyssnare om

svininfluensan. Har du frågor om svininfluensan ring 070 232 88 56

Även Luciakandidat 2 Emma var på besök i V97 den 20:e november

Luciakandidaterna i Vallentuna kommer att besöka oss i V97 morgonshow

på Fredagen den 20:e november kom kandidat 1 Linda på besök.

Vecka 47 gick mumman till Evis som den 19 november fyllde 36 år.

vill du nominera någon till veckans mumma, maila v97@v97.se

Jesper Åström var på besök i V97 på torsdagen och berättade om Novas

nyöppning på Lördag 21 november. Där kommer det bli dans, teater på dagen

och enmassa musikuppträdanden på kvällen.

Torsdag den 19 november kom Sonja Blom på besök i V97, hon var tidigare

informationsansvarig på Vallentuna kommun. Nu som pensionär har hon

startad Ord & Bild. för mer kontakt blombilder@telia.com

Vecka 47 och onsdag betyder musiktuben i V97. Den här dagen kom

Max och Oscar på besök och spelade för oss.

Vill du ha kontakt med grabbarna, maila oskar.nyman@telia.com

Onsdag den 17:e november fick vi besök i V97 av Eva Söderqvist

Hon berättade om Hantverkshuset här i Vallentuna.

vill du veta mer om hanverkshuset, gå in på www.hantverkshuset.org

17:e november besökte Gina Jacobi V97:s morgonshow

foto: Lise-Lotte Willborg
Gina Jacobi släppte nyligen sin första produktion på svenska på 14 år. Tisdagen

den 17 november kunde vi intervjuva henne om detta i V97.

 

En ny vecka inleddes med att Monika och Sylvia kom på besök och berättade

om en nystartad förening, anhörigstöd i Vallentuna. Vill du veta mer, kolla in på

ahrisverige.se eller så kan du ringa Monika eller Sylvia för mer info.

Monika 08-511 780 92

Sylvia 08-511 713 45

Fredag den 13:e blev ingen otursdag i V97-studion, däremot var Erik Åberg

på besök och bjöd på ett trevligt sångframträdande. Erik tolkar Lennart

Hellsings visor och uppträdde även på Bokfestivalen i Vallentuna.

Veckans Mumma gick vecka 46 till ungdomsenheten = Nova, cafè haket,

hadikappkonsulenten och fältgruppen. Mirre och Jörge och träffade Annelie,

Anna och Jesper nere på Nova.

Vecka 46 och onsdag=musiktuben!! Denna vecka fick vi besök av

Vallentunabandet Wired in May. Dom berättade om sitt band och bjöd

även på ett alster från sin musikreportoar.

För mer info om bandet, kolla in på myspace.com/wiredinmay

Christina kom förbi stationen idag onsdag 11 november för att

berätta om sitt företag Lyxx i Vallentuna.

26 november är det Modevisning på Lyxx mellan 18-21, för att läsa

mer om företaget, gå in på Lyxx.nu

På onsdagen den 11 november fick vi besök av Jonas Lennander i V97

han berättade om sin praktikdag hos Örjan Lid, missade du intervjun, lyssna

då på reprisen idag ca 15.35

Vecka 46 började med ett besök från Kulturförvaltningen. Mia Ståhl Broberg

berättade om den stora bokfesten som äger rum 14 november på Vallentuna bibliotek. Programmet är späckat och du kan läsa det, punkt för punkt på Vallentuna Kommuns hemsida under "kultur och Bibliotek.
Enklast är självklart att klicka på länken HÄR!

Torsdag den 5:e november fick vi besök av Magnus och Axel från Norrtälje

bandy i morgonshowen. De berättade om en resa till Ryssland dom varit

på för att spela bandy. Laget deltog i en turnering mot bara ryska lag

och lyckades jättebra, Norrtälje bandy blev 4:a av 9 lag

Vecka 45 gick Mumman till Nasrin och Amin på Salong Allé!! Mirre och Jörgen

överraskade dem i hemmet tidigt på torsdagsmorgonen!

Vecka 45 och onsdag det betyder Musiktuben, så även denna dag!

Robin och Eddie från bandet No Complys besökte V97 och bjöd

på ett alster! Vill du läsa mer om bandet och lyssna på deras låtar,

kolla in på: www.myspace.com/nocomplys

Måndag den 2:a november blev det rejält het i V97-studion,

anledningen var att brandmannen Johan Kroon var på besök.

Han pratade om förebyggande åtgärder för att undvika brand men

också tips om vad man ska göra när branden har brutit ut.

30:e oktober var Anki Wide Karlsson på besök i studion och berättade

om sin nya bok När Annas syster blev sjuk, vill du köpa boken, gå då

in på barncancerfonden.se

Bandet Blues Connection var på fredagen 30:e oktober på besök i V97

studio och pratade lite om bandets historia och nya plattan.

Om du vill veta mer om bandet gå in på: www.bluesconnection.se

29:e oktober fick vi finbesök i V97:s morgonshow!!

Pandora kom förbi  för att snacka om sin nya platta och livet som artist.

Hon har sålt över 6 miljoner skivor världen över och är jättestor i Asien,

även i Finland är hon väldigt eftertraktad.

 

Vecka 44, torsdag och det betyder mummautdelning. Denna vecka gick

Veckans mumma till Margareta på Korallen. Hon går nu i pension och

blev på morgonkvisten hyllad i V97.

V 97 intervjuvade Linda på Höstfesten i Vallentuna Centrum ...

Linda bengtzing
Foto: Sonia Blom, Ord & Bild

V 97 var på plats, så klart, och intervjuvade Linda Bengtzing när hon precis blivit klar med att signera kort till alla som köade nedanför scenen.
Hörde du inte intervjun i radio så kan du snart höra den här på hemsidan istället. Kom tillbaka varje dag!

Onsdag i V97 betyder Musiktub, så även vecka 44 då Jocke och Jimmy

från bandet Icons on the Television kom på besök och berättade om sitt

band, vill du veta mer om bandet och lyssna på deras musik, kolla in på

www.myspace.com/iotvofficial

Onsdag den 28:e september kom Bosse Hedström från Roslagens

hundbevakning förbi studion och pratade om företaget, men även om en

lydnadskurs han håller i. För mer information om det här eller företaget

i stort, maila roslagens-hundbevakning.se

Mikaela, Annika och Adam har startat ett eget företag, HappJUF som en

del i ett projekt på gymnasiet.

På fredagen den 23 oktober var dom uppe i V97-studion och berättade om

det här! Kolla in deras hemsida www.HappyJUF.org

Vecka 43 blev en överaskad Alex Eisner stoppad i sin bil av Mirre och

Jörgen som var ute med veckans leverans av Mumman. Det var ingen

mindre än Alex svärmor som nominerat honom!!

vill du nominera någon till veckans mumma, skicka en nominering till

v97@v97.se

Torsdag 22 oktober fick V97 besök av Sara, Pernilla och Denise. Dom

berättade om tjejkväll och övriga tjejverksamheter som kommer äga

rum på Nova.

 

Onsdag vecka 43 var det återigen dags för Musiktuben i V97.

Denna gång var det Joel Rampage som var på besök och bjöd på

sin musik.

För att läsa mer om Joel och lyssna på hans musik, kolla in på:

myspace.com/joelrampage

16:e oktober: Producent Jörgen fick ett paket på Fredagen,

han trodde det var från en hemlig beundrare, men ack så fel han

hade. I paket gömde sig nämligen en spindel, modell större.

När ni kollar på bilderna ska ni ha i åtanke att Jörgen är otroligt

rädd för spindlar, kanske blev han dock botad denna dag!!

Coop Extras butikschef Henrik var på besök i V97-studion fredag den

16:e oktober, han berättade om sina framtidsplaner. Och pratade också

lite om höstfesten.

Vecka 42 gick Mumman till Väsby Restaurangskola. Rektor Ulrika och

några elever fanns på plats för att ta emot Mumman.

Vecka 42 hade vi på V97 en praktikant på plats. Hon heter Sara och har

fått delta i det mesta som händer på stationen.

Det är henne ni kan höra av er till om ni vill ha biljetter till Play My Music.

mer information www.pmmusic.se

Onsdag i V97 betyder Musiktub, så även idag den 14:e oktober. Tension

Grace från Upplands Väsby bjöd på sköna toner i studion.

Missade du bandet eller vill du veta mer om dem, kolla in på deras

hemsida www.tensiongrace.com

 

På torsdagen den 1:a oktober var Jeanette Petersen från kulturförvaltningen

på plats i studion för att berätta om en rolig sak som händer den 15:e oktober

på Vallentuna teater, då kommer nämlign Özz Nugen och uppträder med

sin humorshow.

Onsdag 30 september var det återigen dags för Musiktuben! Rickard och Rob

från Vallentunabandet Concret Society var på plats i studion och berättade om

sin karriär och dom bjöd även på en låt från deras senaste platta Diesel & Bones

som släpps den 18 november. Missa inte heller när bandet lirar på Novas nyöppning

den 21 november.

Torsdag den 24:e september var Polisen i Vallentuna på plats i V97-studion.

Anledningen till besöket var inte att gripa Mirre & Håkan utan polisen

söker just nu volontärer som vill jobba med polisen. Därför såg dom och

även vi på V97 möjligheten att via radion få ut detta budskap till lyssnarna.

Informationsmöte om det här idag 18.00 i Vallentunasalen på biblioteket

Läs mer om detta på volontar.stockholm@polisen.se

Torsdagar i V97 betyder Veckans mumma!! Samma sak denna vecka och

denna gång var det Sara som fick mumman som bageri kardemumma i

Täby Kyrkby fixar så fint till oss på V97.

För nomineringen stod hennen man Daniel.

Vill du nominera någon till Veckans mumma, maila v97@v97.se

Onsdag 23:e september var det återigen dags för musiktuben.

Carl-Håkan Essmar var på besök i studion och bjöd på sång och musik

från 1700-talet. Vill du läsa mer om Carl och hans musik gå in på

www.essmar.se

 

På fredagen den 18 september var Ulrika och Anne-Maj från

4H-Gården i Vallentuna på besök i studion för att berätta lite

om 4H dagen som går av stapeln på Lördag.

Vill du läsa mer om det här eventet gå in på vallentuna4h.se

17 september var Carl - Axel Olsson från Hembygdens kyrka

uppe i V97-studion och pratade Kyrkoval.

Kyrkovalet går av stapeln på Söndag den 20 september. Med anledning

av det så har V97 bjudit upp partier som ingår till studion!

Först ut på måndag den 14 september var Åke Carlestam från

Kliv - Kyrkans liv i Vallentuna

Tisdagar i V97 innebär boktips!! 15 september var

Eva-Lena Granbacka på plats i studion och berättad om

två böcker. Missade du det, lyssna på reprisen på Lördag

9.40 eller på Söndag 12.40 (ca-tider)

Tisdag den 8 september kom Staffan Gröndal säkerhetssamordnare på

Vallentuna kommun på spontanbesök. Anledning: jo Mirre hade

dagen innan uttalat sig i morgonshowen om en vattenläcka

och det gjorde Vallentunaborna oroliga! Staffan och morgon-

gänget redde ut problemen!

I helgen är det Höstdagar i Väsby, Lördag den

6:e september uppträder Denise Lopez. V97 tog

kontakt med henne på fredag morgon och fick sig

ett litet snack!!

Torsdag den 3:e september var Peter Hermansson

och Thomas Järlinge på plats i V97-studion för att

berätta om Flyg och Motorshowen som äger rum

på Vallentuna flygfält på söndag den 6:e september!

Annica Sandström (t.h) på kantarellens förskola i

Vallentuna fick Veckans mumma torsdag den 3:e

september. Vill du nominera någon till

Veckans mumma, maila oss på v97@v97.se

 

Onsdag den 2:a september var en stor dag i V97!

Då hade vi nämligen premiär för Musiktuben, där

lokala musikförmågor får chansen att berätta om

sin musik och även uppträda live i radion. Först

ut var Micke Löfroth. Han bjöd på härlig folkmusik.

Nästa onsdag är det en ny artist i studion!

1:a september är det Flourtantens dag!! Vi på V97

fick besök av tre trevliga Flourtanter, vi försökte få

med dom i radion men dom ville inte. Men lovade

att vara med nästa år. V97 fick en massa presenter

som vi kommer dela med oss av till framtida gäster

och lyssnare som kommer upp till stationen!!

Håkan fick den 1:a september besök av fält-

assistenterna Sofia & Caroline. Dom pratade bland

annat om de ökade drogmissbruket i Vallentuna

Vill du komma i kontakt med fältarna ring:

Caroline: 073-558 17 56

Sofia: 070-242 88 81

Vecka 35 gick Veckans mumma till systembolagets

avgående chef Stefan, han kunde dock inte vara

på plats och ta emot tårtan. Men V97 träffade

två medarbetare till Stefan, Louice och Lena som

berättade att Stefan det är en hyvens prick och att

dom skulle njuta av tårtan!!

Fredag 21 augusti var Jan-Erik på plats i V97-studion

för att berätta om Pilgrimsvandringen som äger

rum på Söndag 23:e augusti 14.00. Vandringen går

mellan Frösunda Kyrka och Kårsta Kyrka.

Onsdag 19:e augusti gästades V97 av Vallentuna

kommuns turistsamordnare Magnus Sjöberg.

Vill du komma i kontakt med Magnus

Ring: 587 850 48

eller maila: magnus.sjogren@vallentuna.se

Så här ser hon ut, Anna Granath, ny ägare till

Linneakliniken i Vallentuna. Tisdag den 18 augusti

var hon på plats i V97-studion och pratade lite om

vad Linneakliniken pysslar med.

Boktipset var tillbaka efter semestern, och den

här gången var det Carina Schinkler som var på

plats i V97-studion för att berätta om böcker.

Missade du hennes besök, hör då reprisen i V97

i helgen på Lördag 9.40, eller på Söndag 12.40

(obs ca tider)

17 augusti kom Caroline från Ungdomsfältarna i

Vallentuna förbi V97 och berättade lite om natt-

vandrarna i Vallentuna. Är du intresserad att bli

nattvandrare eller vill veta mer ring:

Caroline: 073-558 17 56

Sofia: 070-242 88 81

14 augusti fick Mirre besök i V97-studion av Ingrid

och Veronica som startat ett nytt företag i Vallentuna

Marketing Partner! Läs mer om företaget på

marketingpartner.se

Teatergruppen Klubb Kulltje spelar upp Pippi

Långstrump på scenen i Vallentunaparken hela

augusti! Tisdag 11 augusti var Kristoffer på besök

i V97-studion för att prata lite om det här!

Vallentunahjältar cyklar mot cancer!

Mattias och Gustav cyklade sträckan

Vallentuna - Kiruna för att samla in

pengar mot cancer.

Senasta Nytt om resan!

Grabbarna var mycket snabbare än vad

dom själv och vi på V97 hade trott!

Efter bara två veckor var dom klar med sin resa!

Den innebar cyklingfrån Vallentuna

till Kiruna med enliten snabbtripp upp på

Kebnekaise

Nedan kan i bilder följa killarnas resa

Vägarna var inte alltid dom bästa!

Lite sällskap är alltid bra, speciellt Mattias var

grymt imponerad av att få se Renar på vägen!

Lite njutning hann killarna också med!


Dags för en liten bergsbestigning!!

Vädret ville annorlunda!

Men det stoppade inte Mattias och Gustav som

både fick se snö och klarade sig upp till toppen!

Här är beviset på att grabbarna verkligen klarade

sig ända upp till Kiruna! Vi på V97 gratulerar och

väntar redan på nästa galna upptåg från Mattias

och Gustav

 

"Vintipsarn" i V97, så här ser han ut!! Han går

under namnet Nisse och ibland rör han sig på

stan som en vanlig man. Vintipset hör du i V97:s

morgonshow varje fredag ca 8.10

På onsdan den 24 juni fick V97 besök av

Anders Månson från Arbetsförmedlingen!!

Tisdag den 23 juni var Anki Johansson från

Bällstalunds förskola på besök i studion. Hon

berättade lite om skolan och om ett intressant

tak!!

Tisdag 23 juni var Carina Schinkler från Biblioteket

på plats i V97 - studion och snackade böcker

som vanligt på tisdagar strax efter 8 på morgonen.

Har du inte möjlighet att lyssna då? Lyssna då

på reprisen på helgen: Lördag 9.40 eller

Söndag 12.40 (ca tider)

Torsdag 18 juni: Ungdomsfältaren Jesper var

på besök i V97 - studion. Han avslöjade då för

V97 som första media i Vallentuna att han blir

ny verksamhetschef på Ungdomens hus NOVA

Fredag den 12 juni var Tobbe Benkert på besök

i V97 studion. Han berättade om RCFF Shootout,

en modellflyg tillställning på Vallentuna Flygfält.

Den 9:e juni var det packat i studion. Några

elever från Ekebyskolan var nämligen på

besök.

Årets företagare i Vallentuna blev Svenska Pump

Tomas Bergström var på besök hos oss på V97 den

9 juni och berättade om detta!!

 


Inflyttningstårta på V 97.

Torsdagen den 4 juni var sista torsdagen vi delade ut Tårtan i V 97 före sommaren, och samtidigt sista tårtan från Cake & Design, i alla fall för denna långa period.
Klicka på tårtan för att läsa mer om hur det gick till ...