V97 - Din egen radiostation - bjuder in lokala förmågor till Musiktuben - den lokala musikertävlingen för amatörer!

Vad är Musiktuben?
Varje vecka under vinter-vårsäsong sedan hösten 2009 har vi haft ett lokalt band, en artist, singer/songwriter ... ja en förmåga av vilket slag det vara må som passar för ett framträdande i radio, som gäster i vår Morgonshow.

Du som vet med dig att du kan, har en kompis som kan men inte vågar anmäla sig själv, spelar i ett band eller som har ett uppträdande av något slag att bidra med, är välkommen att kontakta oss på musiktuben@v97.se.
Musiktuben började egentligen inte som en tävling alls, utan vad vi ville från radion var att visa upp "osignade"
talanger, artister och grupper för en bredare massa med lyssnare.
Det gjorde att vi gick ut med ett upprop direkt i radion i augusti 2009 för att se om det fanns något intresse.

Det visade sig dels att intresset var enormt och dels att kvaliteten på dem som kom till radion och deltog var fantastiskt hög. Från början av september och fram till mitten av mars hade vi sedan besök av en ny "musiktubare" nästan varenda onsdag. Därefter bröt vi för att kunna börja om på nytt med en ny omgång 2010-2011.

Det gick till så att vi bokade varje onsdag morgon för ett besök i vår Morgonshow där artisten / gruppen dels berättade om sig själv och hur man träffats, börjat o.s.v. och dels gav ett prov på vad man gjorde genom att spela live för oss i studion, i direktsändning.

Sedan lade vi ut bidragen här på hemsidan så att man kunde lyssna igen ... och när vi hade fått ihop ett antal bidrag lät vi lyssnarna börja "rösta" på sin favorit genom ett enkelt mailförfarande.

Efterhand anslöt sig Nova - Ungdomens hus i Vallentuna och tyckte idén var bra och det utmynnade i en slags resultat där den grupp eller artist som fått mest mailröster också utropades till vinnare av Musiktuben 2010, en tjejgrupp som heter Rubella och kommer från Vallentuna.
Förutom äran och ett diplom fick de också en del priser från sponsorer och en studioinspelning i Novas nybyggda studio.

Vill ni anmäla er och få ett förslag på datum så skulle jag vilja att ni ger oss lite kort presentation av er, vad medlemmarna heter, hur länge ni har spelat o.s.v.

Maila sedan er anmälan till musiktuben@v97.se