Skall vi köra igång igen?

Jag har börjat söka kontakt med företag och företagare som är intresserade av att på något sätt ställa sig bakom en omstart av V97.

Det mesta finns i form av teknik och resurser, utom en trygghet i ett någorlunda pålitligt tillflöde av kapital, dvs jag känner att jag måste ha ett antal företag som vet med sig att de kommer att använda V97 som marknadsföringskanal om jag skall våga starta igen ... kalla det gärna riskfördelning, även om man från dag ett får leverans av det man köper, nämligen radioreklam ...

Borde inte vara så svårt kanske, med tanke på den mängd referenser vi har ... företagare som kan vittna om hur effektiv radioreklamen faktiskt var.

Lyssnarna vet jag kommer om vi startar igen. Du anar inte hur många som ringer och skriver (och stoppar oss på torget) för att säga att de saknar oss ...

Närmast på agendan, om det finns tillräckligt intresse, är en inbjudan till ett möte där riktlinjer och förutsättningar kan redovisas och där intresset för en omstart kan undersökas. Vill du ha en inbjudan så hör av dig till hakan@v97.se.

//Håkan

 

 

 

Radio V97 förblir tyst, i alla fall tills vidare!

På grund av minskade intäkter fick Vallentunas egen radio, V97, problem med att orka betala upphovsrättskostnaderna för den musik som spelas. Vi stängde därför, i konsekvens med det avtal som finns och av respekt för upphovsmäns självklara rätt till ersättning för sitt arbete, av sändningarna från radion den 18 april 2012 och har därefter inte återupptagit sändningarna. Detta gäller både via FM-bandet och via weben.

I den positiva grundsyn som alltid har präglat alla som någonsin jobbat med V97 måste vi få framhålla något positivt, nämligen det enorma stöd och den saknad efter radion som vi fått bevis på från så otroligt många olika håll, naturligtvis mest i Vallentuna och de nära liggande kommunerna, men också från platser i Sverige och resten av världen som vi aldrig kunde ana att vi haft så stor betydelse för.
Detta beröm och denna uppvaktning är givetvis något som vi som varit med under de senaste åren delar med såväl dem som startade upp V97 en gång i tiden och alla dem som med stor kärlek till radion som media och Vallentuna som hemort gett av sin tid för att hålla igång det hela.

Kommer V97 igång igen och i så fall när?
Ja, det är nog den vanligaste frågan jag fått i tillvaron nu sedan radion tystnade ... och mitt svar måste tyvärr bli att jag inte vet, men att jag känner mig optimistisk. Å andra sidan är det en del av min läggning ...

Vallentuna Radio AB är, som namnet säger, ett aktiebolag och det är borta eftersom aktieägaren dragit sig ur spelet. Radio V97 är i och för sig inte beroende av att ett AB står bakom verksamheten så det betyder inte så särskilt mycket. Ekonomin däremot, för det kostar pengar att hålla stationen igång, är avgörande. Men det kostar inte särskilt mycket och med några finansiärer och några reklamköpare skulle det mycket väl kunna bli verklighet med en fortsättning.
Men mycket måste byggas upp på nytt. Lokal måste till och också ny sändningsutrustning, eftersom den gamla är i stort sett utrangerad. Och ersättning till upphovsmän kostar, om man skall kunna komma tillbaka till det musikutbud som var så uppskattat av så många av V97:s lyssnare.

Så ...?
Ja, vi får se helt enkelt ... det skulle kunna gå, men vi kan inte göra det ensamma. Hör gärna av dig om du har idéer ...

//Håkan